Donează

Nicolae al României sprijină Programul City Air, pentru calitatea aerului în școli

Nicolae al României sprijină Programul City Air, pentru calitatea aerului în școli

Pe 17 iunie 2021, Nicolae al României, în calitate de președinte al Asociației Principele Nicolae, a fost invitat de onoare în cadrul evenimentului de lansare al Programului City Air, primul program național de monitorizare a calității aerului în școli, eveniment găzduit în Amfiteatrul Școlii Gimnaziale ”Regina Maria”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 600.000 de copii și-au pierdut viața în anul 2016 din pricina problemelor respiratorii acute, cauzate de aerul poluat. Astfel, nevoia unor strategii concrete și a unor programe de combatere a acestei probleme este mai mare ca niciodată.
Proiectul-pilot își propune instalarea unui număr de 60 de senzori care monitorizează aerul din jurul a 30 de școli, date ce vor fi transmise în timp real. De asemenea, proiectul militează și pentru crearea unei educații de mediu în școli, prin care elevii vor fi informați cu privire la poluarea atmosferică, la efectele sale asupra sănătății, dar mai ales la modalitățile de combatere a acesteia.

Nicolae al României și-a arătat sprijinul pentru acest proiect, menționând totodată alte posibile soluții pentru reducerea poluării în Capitală, printre care extinderea infrastructurii pentru deplasarea cu bicicleta, controlul salubrizării străzilor, încurajarea reciclării și plantarea a cât mai multor hectare de spaţiu verde.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.