Donează

REACH – Nicolae al României alături de Puiu Manu

REACH – Nicolae al României alături de Puiu Manu

Pe 26 mai, în cadrul programului REACH (Romanian Excellence in Art, Culture and Heritage) Nicolae al României a avut plăcerea de a fi alături de Puiu Manu, un maestru al benzii desenate românești, la a cărei istorie a contribuit din plin.

Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduiește o selecţie cu cele mai reprezentative lucrări ale artistului, printre care ilustraţii de carte, planşe de benzi desenate, afişe și pictură de şevalet.
La cei 92 de ani ai săi, Puiu Manu este unul dintre cei mai longevivi, prolifici și talentați creatori de benzi desenate din țară, realizând atât desene istorice, cât și de aventuri sau science-fiction.
Talentul pentru desen al lui Puiu Manu s-a ivit prima dată la vârsta de 5 ani, când, după ce s-a întors de la un spectacol de circ, a desenat cel mai colorat personaj de acolo – un clovn.

Până în prezent, Puiu Manu a publicat mii de planşe de benzi desenate, a ilustrat peste o sută de cărţi şi a semnat aproape 100 de afişe. În îndelungata sa carieră artistică, de aproape 70 de ani, a colaborat cu unii dintre cei mai însemnaţi scriitori ai literaturii române pentru copii şi tineret, printre care Mircea Sântimbreanu, Tudor Muşatescu, Radu Tudoran sau Octav Pancu-Iaşi.
Cel mai nou volum ilustrat de către artist este „Ferdinand I – Regele cel loial al României”, de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu (2020).

Expoziția, deschisă până pe 4 iunie 2021, poate fi admirată la sediul muzeului din Calea Griviței nr.64-66, Sălile „Al. Oprea” și „Al. Condeescu”.

*Photo Credit: Mircea Dragoș

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.