Donează

ATELIERUL DE PREDARE A ISTORIEI

ATELIERUL DE PREDARE A ISTORIEI

Într-o lume perfectă, care credeți că sunt cele mai importante contribuții pe care predarea istoriei le are în dezvoltarea generațiilor viitoare de tineri din România? – e o întrebare la care vă invităm să reflectați, așa cum au facut participanții de la Teaching of History Workshop.

Motivul principal al acestui atelier este să continuăm promovarea proiectelor societății civile. În acest caz, explorăm cu profesorii școlari români diversele versiuni ale predării istoriei (una care pune capacul naționalismului / populismului). Discutăm partea întunecată a istoriei țărilor din Europa Centrală, care este fie ignorat, fie negat.

Evenimentul s-a desfăşurat între 21-23 februarie la Turda unde Asociația Principele Nicolae a participat alături de 19 profesori de istorie, selectaţi din mediul preuniversitar românesc. Atelier a fost moderatorat de John Lotherington, director al unui think-tank de la Londra, 21st Century Trust. Keynote speakeri au venit din toata Europa:

Eric Beckett Weaver este profesor asociat care predă științe politice la Universitatea din Debrecen
Profesorul Christopher Coker de la London School of Economics și director LSE IDEAS.
Carol Capita a absolvit Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Istorie-Filosofie.
Dr. Slobodan G. Markovich, MBE este profesor titular la Școala de Științe Politice a Universității din Belgrad, unde prelege Antropologie politică, Istorie politică a Europei de Sud-Est și Imagine a Altelor Europene. De asemenea, este profesor titular la Institutul de Studii Europene din Belgrad. Este cercetător asociat la LSEE / LSE din 2012 și la LSE IDEAS
Louisa Slavkova este membru fondator și director al platformei Sofia, o organizație de dezvoltare a democrației cu sediul în Bulgaria
Wojciech Przybylski este redactorul șef al Visegrad Insight și președintele Fundației Res Publica din Varșovia. Anterior, Wojciech a fost redactorul-șef al Eurozine – o revistă reprezentând o rețea de reviste culturale europene și – o revistă poloneză Res Publica Nowa.
Valur Ingimundarson este profesor de istorie contemporană la Universitatea din Islanda și președinte al Consiliului EDDA – Centrul de excelență. Deține un doctorat. în Istorie de la Universitatea Columbia din New York.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.